Diensten

Global Wine Operations ontzorgt uw bedrijf in het gehele logistieke proces. Wij zijn gespecialiseerd in:       

  •          Supply Chain
  •          Internationaal transport
  •          Voorraadbeheer
  •          Warehousing
  •          Distributie
  •          Afhandeling accijns
  •          Administratie
  •          Reports

 

Supply Chain

Onze dienstverlening is gericht op een totaaloplossing voor uw gehele Supply Chain. We nemen alle logistieke activiteiten van u over als het gaat om import, warehousing, voorraadbeheer, administratie, verwerking van orders en distributie van uw wijnen. Indien gewenst, kunt u er uiteraard ook voor kiezen om alleen een gedeelte van deze logistieke activiteiten door ons te laten uitvoeren.

Internationaal transport

Wij werken met een groot aantal  internationale transporteurs die uw wijnen op kunnen halen in alle producerende landen. Wij werken al jarenlang samen met onze transporteurs en vinden het belangrijk dat we een duurzame samenwerking opbouwen. Dit zien we terug in kwalitatief, betaalbaar en betrouwbaar transport.

Door de inzet van bijvoorbeeld Intermodaal treintransport, maar ook ShortSea transporten, proberen wij tegelijkertijd onze Carbon Footprint zoveel mogelijk te verlagen.

Voorraadbeheer

Een belangrijk onderdeel van de Supply Chain is onze voorraadbeheer service. Wij streven naar een zo optimaal mogelijke voorraad. Hierbij spelen we uiteraard ook in op speciale (retail) acties als ook zomersluitingen en oogstperiodes bij de betreffende leveranciers.

Warehousing

U vindt ons moderne magazijn van 21.000 m2 op een “knallende kurk” afstand van de Rotterdamse haven, midden in de Randstad en direct aan de belangrijke snelwegen A12 en A20.

Ons warehouse management systeem (WMS) is state of the art. Met dit systeem weten we precies waar elke wijn zich bevindt. Daarnaast kunnen wij elke doos volgen van moment van binnenkomst tot uitlevering bij uw klant.  Een onmisbare functie voor ons kwaliteitssysteem.

Distributie

Wij verzorgen graag het transport vanaf ons magazijn naar u of uw klanten. Zodra wij uw order hebben verwerkt, plannen wij het transport. In Nederland leveren wij op basis van A voor C. Voor leveringen buiten Nederland is de transporttijd afhankelijk van land en regio van bestemming.

Afhandeling accijns

Global Wine Operations beschikt over een warehouse met een accijnsgoederen plaats (AGP). Het voordeel hiervan is dat de wijn onder schorsing van accijns bij ons staat. Uhoeft dus niet direct accijns af te dragen op het moment dat wij de wijnen bij ons op voorraad nemen. Pas op het moment van uitlevering aan uw klanten, of zelfs pas na verwerking en verlaten van uw eigen AGP, ontvangt u de accijnsfacturen.

Dit is ook een voordeel bij het exporteren van wijn naar uw buitenlandse klanten.  Klanten met een accijnsgoederen plaats (AGP) in het buitenland kunnen op deze manier de wijnen, zonder afdracht van de Nederlandse accijns, exporteren. Uw klant draagt dan in het land van bestemming de daar geldende accijnzen af. Deze gehele accijnsadministratie regelen wij graag voor u.

Administratie

Wij werken met de nieuwste software (ERP en WMS) gericht op drankenlogistiek. In ons ERP systeem is het o.a. mogelijk om alcoholpercentages, jaargangen, wijnkleur, flesafsluiting en accijnstarieven te registreren. Ons WMS maakt het mogelijk om uw wijnen van binnenkomst tot uitlevering te volgen. Zo kunnen we precies zien wanneer de wijn bij ons is binnengekomen, waar producten zijn opgeslagen en wanneer en aan wie er geleverd is.

Reports

Wij kunnen u automatisch informeren over belangrijke logistieke informatie omtrent uw wijnen. Denk hierbij aan uw voorraden en de verwachtte binnenkomstdata van lopende inkooporders. Daarnaast kunnen wij u voorzien van informatie omtrent verkooporders en het verloop hiervan. Maatwerk hierin is mogelijk.